El Monestir acull la cerimònia d'ordenament de 5 nous membres de l'Ordre dels Templers


  • Comparteix:

La cerimònia ha estat oberta a tots els cursiosos que han volgut conèixer de prop aquest col·lectiu històric

La cerimònia ha estat oberta a tots els cursiosos que han volgut conèixer de prop aquest col·lectiu històric

Cinc nous membres de l'Orde dels Templers han estat ordenats aquest dissabte en una cerimònia al Monestir de Sant Cugat. L'acte, que ha comptat amb la presència de cavallers i dames d'arreu d'Europa i dels Estats Units, ha estat obert a tots els santcugatencs que han volgut presenciar-lo.

L'Orde dels Templers va ser fundada a l'Edat Mitjana per combatre els sarraïns i protegir les rutes de pelegrinatge a Terra Santa. Actualment, el col·lectiu manté tot els seus símbols i segueix fent l'ordenació de nous membres amb un jurament de cavalleria on l'espasa, la creu i la capa són les protagonistes.

Avui en dia, però, l'espasa no és més que un símbol i l'Orde està actuant actualment com una ONG. Així ho ha explicat el Prior General d'Espanya, Josep de Alberto Garcia:

Josep de Alberto Garcia

Els objectius principals, en aquests moments, són ajudar els altres i portar el nom de Jesús a tot arreu. Estem actuant com una ONG, podríem dir, ajudant els països del Tercer Món.


La cerimònia ha estat precedida d'una missa en què el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha beneït els priors de l'Orde i els seus símbols. El rector ha recordat que actualment els cristians no han d'usar l'espasa, sinó la paraula.

Blai Blanquer

Quan un grup de fidels et demana una missa i una pregària, ho fas de molt bona gana. L'estètica és una qüestió de gustos, el que compta és la voluntat de fer el bé.


A l'acte hi ha assistit també el tinent d'alcalde de promoció econòmica i hisenda, Jordi Joly, en representació del consistori. Joly ha destacat la voluntat de l'Orde de convertir-se en una associació que posi els seus valors al servei de la societat.

Jordi Joly

He vist que per ells és extraordinàriament important el simbolisme, però més enllà d'això em sembla veure una gent que sent molt profundament el que fa.


Els templers han volgut que la cerimònia fos a porta oberta per donar-se conèixer a la societat i desmentir així alguns dels mites i llegendes que els envolten.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.