El mapa dels pobles de la Mediterrània de l'Ajuntament provoca un incident amb la policia de Turquia


  • Comparteix:

La delegació santcugatenca a la conferència internacional d'educació per la pau de Turquia ha protagonitzat un incident amb la policia del país. Les forces de seguretat antiterroristes han fet retirar els mapes dels pobles de la Mediterrània, que formaven part del material aportat per l'Ajuntament a la trobada, perquè incloïen el Kurdistan. A Turquia, la qüestió kurda és considerada il·legal i s'associa amb el terrorisme.

Els integrants de la delegació santcugatenca van aconseguir evitar l'enfrontament amb la policia turca gràcies a la intervenció de l'organització de la conferència, que va assumir ràpidament la responsabilitat sobre els mapes. Els responsables del congrés van testificar davant la policia i van aclarir que els mapes eren una eina pedagògica per a les escoles de Sant Cugat, sense cap altra intenció.

Inicialment, les forces de seguretat pretenien detenir els responsables de la delegació, però finalment es van limitar a examinar detingudament el material per aclarir que la conferència no tenia cap vinculació amb el terrorisme kurd. Els cossos especials antiterroristes van entrar a l'hotel que acollia la trobada i van mantenir activat un dispositiu fins ben entrada la matinada de dimecres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.