El 3er Congrés de Ciutat aposta per polítiques decidides dels consistoris per frenar l'incivisme


  • Comparteix:

La necessitat d'una acció decidida dels ajuntaments per afrontar l'incivisme és la principal conclusió de la quarta sessió del 3er Congrés de Ciutat, organitzat per la Fundació Sant Cugat. La tercera tinenta d'alcalde de Barcelona, Imma Mayol, i el regidor de civisme de Sant Cugat, Jordi Puigneró han coincidit que no n'hi ha prou amb una societat civil forta i responsable i que són els consistoris els que han de buscar les solucion als problemes.

Sota el títol 'Les relacions entre els ciutadans. Convivència pública i compromís social', Imma Mayol i Jordi Puigneró han reflexionat al voltant de les experiències en civisme a totes dues ciutats, quins problemes han hagut d'afrontar fins ara i les solucions de futur per resoldre'ls.

La tercera tinenta d'alcalde de Barcelona, Imma Mayol, ha afirmat que un moviment associatiu vertebrat no és suficient per garantir una convivència responsable i ha destacat que cal separar els diferents tipus d'incivisme.

Imma Mayol

No n'hi ha prou amb tenir un moviment associatiu vertebrat per garantir una actitud responsable.


En aquest sentit ha lamentat que es possi en el mateix sac diferents col·lectius i actituds. Segons Mayol, cada conflicte té les seves particularitats i cal respondre-hi específicament.

Per la seva banda, el regidor de civisme de Sant Cugat, Jordi Puigneró, ha defensat la campanya de civisme engegada fa uns mesos i que busca fer entendre la gent la necessitat de conviure d'una manera responsable. Puigneró ha dit que les sancions econòmiques són només la darrera eina perquè els incívics aprenguin els valors del civisme.

Jordi Puigneró

La gent sancionada no està contenta però és la manera d'aprendre. Amb tot, és la darrera eina.


Puigneró ha afirmat que les polítiques implementades a Sant Cugat intenten minimitzar l'incivisme d'alguns ciutadans i recolzar els que ja són cívics. El regidor de civisme ha explicat també que s'han posat les banderoles de la campanya en els punts negres de la ciutat perquè la ciutadania vagi prenent consciència del problema.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.