La vaga d'autobusos convocada per UGT aconsegueix un seguiment del 100%


  • Comparteix:

Èxit de la vaga d'autobusos convocada per UGT per reclamar la millora de les condicions laborals dels treballadors del grup Sarbus. El sindicat assegura que pràcticament el 100% dels treballadors s'han sumat aquest dijous a l'aturada i que només han circulat serveis mínims. Cap autobús urbà ni interurbà ha circulat pel municipi entre dos quarts de deu del matí i les cinc de la tarda i entre les vuit del vespre i les 12 de la nit. La vaga s'ha desenvolupat sense incidents.

Els autobusos han circulat en serveis mínims fins a dos quarts de deu del matí i entre les cinc i les vuit del vespre. El responsable de viatgers de la Federació de Transports de la UGT a Catalunya, Joan Noguerol, s'ha mostrat molt content del seguiment de la vaga i ha destacat l'absència d'incidents.

Joan Noguerol

El seguiment ha sigut total, menys els serveis mínims. És un seguiment important.


Les protestes es repetiran els dies 13 i 27 de març durant tot el dia i afectaran els autobusos interurbans del Vallès, així com les línies urbanes de Sant Cugat, Cerdanyola i Barberà. El sindicat UGT ha convocat els gairebé 200 conductors de les empreses La Vallesana i Marfina Bus (del grup Sarbus) després de no haver arribat a cap acord amb la direcció en l'última reunió el 20 de febrer.

Tot i això, Noguerol espera poder seure a negociar i arribar a un acord amb l'empresa abans del proper 13 de març.

Joan Noguerol

Hi ha dos dies més de vaga però volem negociar amb l'empresa abans que arribin.


Entre les peticions, els treballadors reclamen que s'instal·lin lavabos als finals de línia i que l'empresa adeqüi els vestuaris per les 25 conductores de la plantilla. D'altra banda, demanen que s'ajustin correctament els horaris de les línies i que es faci un correcte manteniment dels vehicles que sovint presenten 'serioses deficiències'.

L'aturada no ha afectat els autobusos de Valldoreix que no depenen de Sarbus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.