Les ONG's omplen Sant Cugat de solidaritat amb les activitats de la primera festa solidària


  • Comparteix:

Una de les paradetes de la festa era la dels refugiats del Sàhara

Una de les paradetes de la festa era la dels refugiats del Sàhara

Sota el lema 'Per un món més just', Sant Cugat ha acollit aquest cap de setmana la primera edició de la Festa de la Solidaritat . Durant dos dies diverses ONG de la ciutat han intentat conscienciar els sancugatencs sobre la necessitat de cooperar amb els països més empobrits del planeta.

Centenars de persones han participat al llarg del cap de setmana en les diferents activitats organitzades per la Festa de la Solidaritat. La celebració solidària ha estat una iniciativa conjunta de 14 ONG's de la ciutat i dels col·lectius d'immigrants. Intermón-Oxfam, Unesco, o Càritas són algunes de les institucions que han omplert la plaça d'Octavià per sensibilitzar els sancugatencs sobre les desigualtats del món.

Les activitats van començar dissabte a la tarda al passeig dels Plataners amb una xocolatada i jocs i tallers per a tothom. Va destacar la 'Ludoteca Gegant' instal·lada per Intermón o la Botiga dels Horrors de Sodepau. Els més petits van gaudir de l'espectacle infantil 'Ralet Ralet' de la companyia Samfaina de Colors i la música colombiana va ser la protagonista de la nit amb l'actuació del grup 'Palo Q Sea'.

El matí de diumenge es va destinar a les diferents paradetes de les entitats que conformen la Coordinadora per la Solidaritat. Es va organitzar una degustació de plats típics del món, diferents tallers i la venda de productes de comerç just. Un dels membres de la Coordinadora, Jordi Teixidor, va explicar el significat d'aquest tipus de comerç:

Jordi Teixidor

Actualment, en el comerç el productor no surt gaire beneficiat


L'objectiu de la festa era donar a conèixer la tasca de la coordinadora i de les entitats que la conformen, així com sensibilitzar els santcugatencs sobre les diferents problemàtiques. L'assistenta social de Càritas, Amèlia de Juan, explica com es pot ser solidari:

Amelia de Juan

La gent, a nivell teòric és molt solidària però desprès el que fa falta és el compromís concret


La lectura d'un manifest va posar el punt i final a una festa que durant dos dies ha convertit San Cugat en un autèntic centre solidari. El manifest reclamava més justícia social i pau al món. La Coordinadora de la Solidaritat va néixer el 1995 arran de la campanya que es va fer al nostre municipi per aconseguir que la ciutat destinés el 0'7% dels ingressos municipals a tasques de solidaritat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.