Sant Cugat cedeix terrenys al govern per al nou institut, que arribaria al 2009-2010


  • Comparteix:

L'Ajuntament cedeix a la Generalitat uns terrenys per construir el cinquè institut de secundària. El departament d'Educació de la Generalitat preveu que el centre d'ensenyament obri les portes a partir del curs 2009-2010. En canvi, el consistori considera adient avançar l'obertura de l'institut al curs 2008-2009.

Aprovada la cessió dels terrenys pel ple municipal, la Generalitat haurà d'autoritzar ara la despesa de construcció del centre i la convocatòria del concurs d'obres. D'aquesta manera, el govern té previst que l'institut comenci a treballar al curs 2009-2010.

Tot i això, la tinenta d'alcalde d'Educació de l'Ajuntament, Àngels Solé, adverteix que la Generalitat encara no té un calendari oficial pel cinquè institut de Sant Cugat.

Àngels Solé

No hi ha calendari oficial, però s'acompleix el termini per tenir el nou institut d'aquí a tres anys.


En canvi, l'equip de govern no comparteix les previsions de la Generalitat. Segons els estudis de l'Ajuntament, l'institut hauria de començar a funcionar un any abans per afrontar l'increment d'alumnat de la ciutat. En aquest sentit, l'arribada de població als barris de Vulpalleres i del Turó de Can Matas podria obligar la Generalitat a avançar l'estrena de la instal·lació educativa.

No obstant això, Solé admet que es podria endarrerir l'estrena del nou centre si s'ampliés l'institut Leonardo da Vinci.

Àngels Solé

Les nostres previsions indiquen que cal un institut per al curs 2008-2009. Si s'ampliés l'institut Leonardo da Vinci, potser l'estrena es podria endarrerir un curs.


La tinenta d'alcalde ha remarcat que faran arribar al futur conseller d'Educació la necessitat d'accelerar l'ampliació de les instal·lacions de secundària a la ciutat.

Els terrenys del cinquè institut cedits per l'Ajuntament es troben al sector de Can Bellet - Can Canyameres.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.