El doctor Manzano recomana exercici físic per prevenir el dolor crònic


  • Comparteix:

El doctor Òscar Manzano recomana exercici físic per reduir el risc de patir dolor crònic. En una xerrada dels actes La Marató al Casal d'Avis, Manzano explica que el component emocional del dolor crònic fa que les persones visquin aquestes molèsties de manera diferent. 'La Puerta de los Sueños' ha participat en l'acte amb la interpretació d'una cançó inclosa en el disc de La Marató.

El doctor ha explicat la diferència entre el dolor agut i el crònic. L'agut, per exemple el produït per una apendicitis, es pot diagnosticar i, en la majoria de casos, tractar per fer-lo desaparèixer. En canvi, el crònic és més difícil de tractar, incapacita qui el pateix i se'l considera una malaltia.

Manzano ha recomanat fer exercici físic per reduir el risc de patir dolor crònic.

Òscar Manzano

L'exercici físic pot ajudar a prevenir el dolor crònic.


Manzano ha explicat que en els darrers anys la medicina ha avançat molt en la lluita contra el dolor crònic. Segons el doctor, a hores d'ara els medicaments, la cirúrgia, les teràpies rehabilitadores i el suport psicològic són les principals eines per combatre les molèsties.

La xerrada, que ha aplegat una cinquantena de persones, forma part dels actes de La Marató a Sant Cugat.

El regidor de Sanitat, Enric Tomàs, destaca la implicació de la ciutat en el programa solidari de Televisió de Catalunya.

Enric Tomàs

La iniciativa de la xerrada sorgeix de les entitats de la ciutat.


'La Puerta de los Sueños' ha posat punt i final a l'acte amb la interpretació d'una versió de 'Tears in Heaven' d'Eric Clapton, cançó inclosa en el disc de La Marató.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.