Les famílies múltiples demanen facilitats per portar els fills a la mateixa escola bressol


  • Comparteix:

L'Associació de Famílies Múltiples de Catalunya (AFMC) torna a reclamar a l'Ajuntament que elabori un cens de les famílies amb bessons, trigèmins i més fills de Sant Cugat. Ja fa gairebé dos anys que el col·lectiu espera mesures de l'equip de govern.

Uns cens que permeti saber quantes famílies santcugatenques tenen bessons, trigèmins i més o, el que és el mateix, quantes famílies múltiples hi ha a Sant Cugat. Aquesta és la demanda que l'Associació de Famílies Múltiples de Catalunya ha tornat a fer a l'Ajuntament.

La vicepresidenta de l'Associació de Famílies Múltiples de Catalunya, Alícia Costa, explica la raó d'aquesta demanda.

Alícia Costa

Quan ens hem adreçat a una Administració Pública per fer una demanda, ens han demanat de quin percentatge de població estem parlant per saber quina política s'ha de fer.


El cens permetria a l'Ajuntament dissenyar les polítiques econòmiques i socials adequades a aquest col·lectiu, que també demana més facilitats per accedir a l'escola bressol. Molts estudis asseguren que, contràriament a la política d'algunes escoles, els bessons han d'anar a la mateixa classe. És per això que l'Associació de Famílies Múltiples de Catalunya demana la col·laboració de l'equip de govern.

Alícia Costa concreta la demanda del col·lectiu.

Alícia Costa

Que hi hagi varemació extra pel fet de ser múltiple. Em sembla obvi: una mare té molt més difícil la reicorporació al món laboral si ha de deixar dos nens a càrrec de l'àvia i per això necessita més l'escola bressol.


Sant Cugat és una de les ciutats de Catalunya amb més famílies múltiples.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.