El col·loqui sobre salut mental critica la falta de recursos per tractar aquestes malalties


  • Comparteix:

El primer col·loqui-debat sobre salut mental organitzat per l'Àrea de Polítiques Socials de l'Ajuntament denuncia la falta de recursos públics per tractar aquestes malalties. Una cinquantena de persons entre familiars, malalts mentals i professionals s'ha reunit a la Casa de Cultura i han intercanviat opinions i experiències sobre els trastorns emocionals. Constituir un teixit associatiu d'entitats i persones afectades ha estat l'objectiu d'aquesta primera trobada.

Els recursos públics són insuficients pel tractament de les malalties mentals. Aquesta és la principal conclusió que es pot extreure del primer debat sobre salut mental que s'ha celebrat aquest dilluns a la Casa de Cultura. Més d'una cinquantena de persones ha coincidit en la necessitat d'incrementar els recursos públics.

Joan Marigot és el president de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Sant Cugat.

Joan Marigot

El fet que t'ingressin un malalt està condicionat a la disponibilitat de llits. Els serveis han de ser complerts i no parcials. Tot aixó és lamentable però real.


El regidor de Sanitat i Polítiques Socilas, Enric Tomàs, ha admès la falta de recursos públics per polítiques socials més enllà de les estrictament sanitàries. Amb tot, s'ha mostrat esperançat que aprofundir en el treball de xarxa, millori les condicions de vida dels malalts mentals.

Enric Tomàs

La salut mental és una de les assignatures pendents que tenim. Hem de normalitzar aquesta situació, parlar més amb ells i aprofundir en el treball de xarxa amb els seus agents.


La veu dels professionals s'ha pogut escoltar al llarg del matí d'aquest dilluns. La psicòloga del CAP de Sant Cugat, Roser Ciricis, ha explicat els tractaments de la rehabilitació psicosocial, una de les principals línies de treball que fan els CAP per millorar la qualitat de vida dels malalts mentals.

Roser Ciricis

Treballem en equip. Els psiquiatre fa un tractament farmacològic, el psicòleg terapeutic i el centre de dia dóna eïnes pel desenvolupament normalitzat de la vida dels malalts mentals.


Al llarg d'aquest primer col.loqui s'ha alterat que la societat actual està creant unes condicions poc favorables per a la salut mental de les persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.