Llum verda del ple als horts familiars del Turó de Can Mates


  • Comparteix:

El ple ha aprovat per unanimitat la creació d'espais destinats a horts familiars a la zona del Turó de Can Matas. El projecte preveu destinar una superfície de més de 3.000 metres quadrats, repartits en 21 parcel·les. Tots els grups muncipials han coincidit en qualificar aquest equipament com un aspecte positiu del creixement de la ciutat.

Consens absolut a l'hora de fer compatible el creixement de la ciutat amb la tradició agrícola de Sant Cugat. El ple municipal ha aprovat per unanimitat les condicions d'ús i gestió dels 21 horts municipals que se situaran a la zona de creixement del Turó de Can Matas.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat els detalls principals d'aquest equipament públic agrícola.

Mercè Conesa

Els horts van destinats a persones majors de 65 anys o majors de 60 jubilades.. tenen una superfícies de 100m2 cadascún i demanem que es constitueixi l'assocació d'hortelans que gestioni els horts.


Espais d'aquestes característiques estaven previstos a l'acord sobre el nou creixement, i és per això que el projecte ha tingut molt bona rebuda entre els grups municipals que el van subscriure. ICV-EA l'ha qualificat com una 'conseqüència positiva' del creixement de la ciutat, mentre que el grup municipal socialista l'ha posat com a exemple de 'política i creixement responsable'. Escoltem el portaveu del PSC, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

Estem satisfets que la ciutat també creixi així. És un exemple de política i crexiement responsable compromès amb el futur.


El grup municipal d'ERC, única formació que va quedar fora de l'acord sobre el nou creixement de la ciutat, ha sortit al pas de les crítiques de l'oposició. Escoltem el portaveu d'ERC i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Ens haguèssim estimat més que els camps conreats en el passat s'haguèssin mantingut amb el conreu d'aleshores.


Per conrear els horts s'haurà de pagar una fiança de 200 euros i un cànon anual de 120 euros, a més del consum d'aigua efectuat. Les parcel·les s'adjudicaran per sorteig properament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.