Aprovat el projecte que implantarà el 112 com a únic telèfon d'emergències


  • Comparteix:

El Govern ha aprovat aquest dimecres el projecte de llei que permetrà la implantació definitiva del número únic d’atenció d’emergències, el 112. Aquest número també inclourà les trucades d'emergència a la policia local i als Mossos d'Esquadra. La normativa també preveu la creació del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya, organisme en què participaran les principals institucions i operadors que intervenen en les emergències.

El projecte aprovat per la Generalitat també concreta que aquest servei s'oferirà a tot Catalunya, que es millorarà la coordinació de les actuacions i la localització de l'emergència.

El Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència coordinarà la recepció de trucades en matèria d'atenció d'urgències sanitàries, d'extinció d'incendis i salvament, de seguretat ciutadana i de protecció civil. El centre s'encarregarà de la gestió amb independència de l'administració pública o entitat competent per a la prestació de l'assistència.

Escoltem el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Joaquim Nadal

Aquesta llei neix del compliment d'una llei europea.


El projecte de llei també incorpora un capítol dedicat a les infraccions i sancions per l'ús fraudulent, impropi o malintencionat d'aquest servei públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.