Les millores d'accessibilitat a l'estació de la Floresta estaran acabades a principis de 2008


  • Comparteix:

Tècnics de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) treballen per millorar la seguretat a l'estació de la Floresta en el tram on l'andana està més separada del tren. L'estudi, que estarà enllestit a mitjans d'aquest any, vol evitar que es repeteixin accidents com el del juny passat, quan un nadó va patir ferides en caure a la via.

L'estació dels FGC de la Floresta és una de les més perilloses del Metro del Vallès. La corba pronunciada que dibuixa l'andana fa que la distància amb el tren arribi en alguns punts als 75 centímetres, amb el risc d'accidents que això comporta.

Ara un grup de tècnics de FGC està treballant en diferents iniciatives per corregir aquesta situació. FGC està mantenint reunions amb la Federació ECON, associació que representa el col·lectiu de persones amb cadires de roda, per acabar un estudi que indiqui la distància màxima que aquestes persones poden superar.

El director d'operacions de FGC, Oriol Jorcadella, explica en quines línies s'està treballant.

Oriol Jorcadella

Estem pensant en dues possibilitats. Totes dues passen per la instal·lació d'un pont mòbil.


Jorcadella ha remarcat que, ara per ara i fins que les mesures correctives no s'apliquin, en el tram on existeix menys distància de separació entre l'andana i el tren el paviment està pintat d'un color diferent.

Segons Jorcadella, és una mesura prèvia per facilitar l'accés a les persones amb problemes de mobilitat.

Oriol Jorcadella

A l'estació de la floresta en concret ja existeix una zona reservada per a persones amb difiicultats de mobilitat amb el paviment més clar.


Recordem que l'estudi de FGC estarà enllestit a la primavera d'aquest 2007, però no serà fins a principis de 2008 que les mesures correctores estaran totalment instal·lades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.