Empresaris i ecologistes discrepen sobre la proposta de desplaçar al sud el traçat del Quart Cinturó


  • Comparteix:

Els empresaris del Vallès veuen amb bons ulls la possibilitat de desplaçar al sud el traçat del Quart Cinturó per reduir l'impacte ambiental. Els sectors econòmics esperen que el dibuix alternatiu desencalli una infraestructura que consideren 'urgent'. De la seva banda, la Campanya contra el Quart Cinturó denuncia que la proposta no és nova i reitera la seva oposició al projecte.

L'estudi de l'enginyer de la UPC Manuel Herce, difòs per TV3 aquesta setmana, permetria desplaçar el traçat del Quart Cinturó cap al sud, allunyant-lo de les zones agrícoles. D'aquesta manera, la infraestructura es fusionaria amb l'anomenada Interpolar Nord, una carretera pendent de construcció.

Els sectors empresarials han rebut amb satisfacció la difusió d'aquest estudi, encarregat per la secretaria de Mobilitat de la Generalitat i finalitzat a principis de l'any passat. A l'espera de conèixer els detalls tècnics de la proposta, el president de la comissió d'infraestructures de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, Josep Daví, n'ha fet una valoració positiva.

Josep Daví

Creiem que això està bé, és una bona solució per reduir l'impacte ambiental. Encara sabem poc del projecte, però pot ser factible.


Des de la Cambra de Terrassa insisteixen en la necessitat de desencallar de forma 'urgent' aquesta infraestructura, que consideren necessària per al desenvolupament econòmic de la zona.

Una visió molt diferent a la dels col·lectius ecologistes, que s'oposen a l'autovia orbital i al traçat alternatiu que ara ha sortit a la llum. El portaveu de la Campanya contra el Quart Cinturó, Toni Altaió, recorda que l'estudi difòs per TV3 no és nou. Segons Altaió, la proposta encarregada a la UPC dibuixa un traçat que coincideix amb la reserva històrica del Quart Cinturó i que té el mateix impacte ambiental.

Toni Altaió

L'impacte sobre la xarxa d'espais naturals i l'augment de la pressió urbanística ens permeten fer una crítica molt negativa de l'estudi.


Altaió ha afirmat que la divulgació d'aquest traçat alternatiu a TV3 vol crear un determinat 'estat d'opinió' favorable al Quart Cinturó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.