Centenars de santcugatencs participen un any més als Tres Tombs i en garanteixen la continuïtat


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha bolcat un any més en la festivitat de Sant Antoni Abat, amb la tradicional benedicció dels animals i la rua dels Tres Tombs. Centenars de santcugatencs han assistit a la desfilada de carros i animals, i han contribuït així a mantenir una tradició que té l'objectiu de retre un homenatge a la natura.

Els actes han començat amb un esmorzar al Pla del Vinyet que ha comptat amb l'assistència d'unes 150 persones. Aquest ha estat el tret de sortida d'una rua que enguany ha comptat amb un elevada participació, tant de carros com de cavalls, i que ha tingut com a banderers els membres de la centenària Coral La Lira.

Com ja és habitual, un dels moments més esperats de la celebració ha tingut al lloc al Monestir, amb la tradicional benedicció dels animals, Centenars de santcugatencs, amb mascotes o sense, han assistit a la missa i han destacat el caliu que suposa aquesta tradició.

santcugatencs

Està bé tot el que sigui una festa pels nens, que disfruten amb els animals / és la primera vegada que vinc i és una festa molt maca / és uan festa que dóna caliu, dóna ambient i color


Des de l'organització han fet una valoració molt positiva de la festa i de la resposta que té any rera any a Sant Cugat. Rosa Díaz, membre de la Comissió de Festes de Sant Antoni Abad, ha destacat sobretot la importància de les hípiques per donar continuïtat a aquesta festa.

Rosa Díaz

És una festa que s'ha de conservar encara que costi trobar cavallls que arrosseguin carros. Tot i així hi ha molta participació ja que a Sant Cugat hi ha moltes hípiques.


En termes molt similars s'ha expressat l'alcalde, que un any més ha rebut els Tres Tombs a la porta de l'Ajuntament. Lluís Recoder ha apostat per donar continuïtat a una festa que recorda el passat agrícola de Sant Cugat i que avui s'ha convertit en un homenatge als animals i a la natura.

Lluís Recoder

Ha sigut una festa molt lluïda, amb molta participació de genets i carros, i també amb molta gent del carrer. I això vol dir que a la gent la festa li agrada, que la viu i que tenim Sant Antoni per molts anys


Un altre moment emotiu ha arribat aquest any de la mà de la Coral La Lira, que ha entonat una cançó a les portes de l'Ajuntament. L'entitat ha agraït que aquest any se'ls hagi nomenat banderers de la festa i ha fet una crida a tots els santcugatencs a participar dels actes dels seus 125 anys, que han començat precisament aquest diumenge.

Com cada any, els actes de Sant Antoni han finalitzat amb un ball a La Unió Santcugatenca. el sorteig d'obsequis el lliurament de premis als carros i genets més ben engalanats de la rua. En aquesta ocasió, els premiats han estat les carroses dels Pericos de Sant Cugat, de la Coral La Lira i del Súper Verd. També han tingut premi, les hípiques Collserola i Can Calders, i a títol individual, el carro de Joan Torné i un original Sant Antoni.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.