El cas Alsina no es compta com a robatori amb violència, segons els Mossos


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra no compten el cas Alsina com a robatori amb violència i arraconen aquesta hipòtesi. D'altra banda, la policia nacional ha posat en marxa un nou dispositiu per disminuir al màxim els assalts en vivendes a Catalunya. Segons dades de la Generalitat, durant el 2006 es van produir 533 robatoris silenciosos, un 25% més que l'any anterior, i 38 de tipus violent.

L'assassinat de l'empresari santcugatenc, que va ser trobat degollat l'1 de gener a l'interior de casa seva, no apareix a la llista de robatoris amb violència del 2006, feta pública per la Generalitat. D'aquesta manera, s'allunya encara més la hipòtesi del robatori com a mòbil del crim, tal com ja va avançar la setmana passada el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort.

Escoltem el fragment de la roda de premsa en què participen l'intendent Joaquim Bayarri i, en segon lloc, Delort.

Roda de premsa

El cas Alsina no es troba en les xifres de robatoris amb violència.


Segons les dades del govern català, durant el 2006 es van produir 533 robatoris silenciosos, un centenar més que l'any anterior. La majoria es van registrar a la primera meitat de l'any, amb un màxim de 108 casos a l'abril. Pel que fa als assalts amb violència, se'n van produir 38, la majoria dels quals encara no s'han resolt.

Els Mossos d'Esquadra van activar la setmana passada un nou dispositiu policial, denominat 'Nansa', per reduir al màxim els robatoris en vivendes. L'intendent Joaquim Bayarri explica en què consisteix el nou operatiu, que fins el 18 de febrer mobilitzarà 320 agents uniformats i de paisà.

Joaquim Bayarri

S'activa en fase de prealerta, alerta o màxima alerta, en funció de l'avaluació diària. S'aniran modificant els punts i les directrius als 320 agents destinats a aquesta funció.


Els Mossos d'Esquadra han explicat que l'anterior dispositiu policial contra robatoris en vivendes, denominat 'Sedàs', va permetre realitzar un promig d'una detenció cada dos dies. Abans de l'aplicació del dispositiu, la mitjana era d'un arrest cada cinc dies.

L'objectiu del departament d'Interior és fer més visible la presència de la policia, amb agents uniformats i vehicles logotipats. Paral·lelament, s'augmentaran les patrulles camuflades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.