Prop d'un 10% de les dones catalanes tenen càncer de mama


  • Comparteix:

Una de cada 11 dones tenen càncer de mama a Catalunya. Així ho ha explicat el doctor Albert Biete, aquest dilluns, en una xerrada a la Casa de Cultura. La junta local de l'Associació contra el Càncer de Barcelona ha volgut incidir en la tasca de conscienciació, amb una conferència titulada 'La situació actual del tractament del càncer'.

Unes 50 persones han assistit aquest dilluns a la Casa de Cultura a la xerrada sobre el càncer de mama que ha pronunciat el doctor Albert Biete, cap del servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Clínic de Barcelona i president del comitè tècnic de l'Associació contra el Càncer de Barcelona.

Sota el nom de 'La situació actual del tractament del càncer', el doctor Biete ha remarcat la importància social i sanitària que suposa aquesta malaltia.

Albert Biete

És un tema molt important i d'actualitat per la seva afectació en les dones catalanes. Cal fer-hi atenció tot i la seva possible curació.


Biete ha afegit que cada any es detecten a Catalunya entre 2.000 i 3.000 casos nous.

De la seva banda, la presidenta de la junta local de l'Associació contra el Càncer de Barcelona, Marta Martí, ha explicat el motiu de la xerrada a la nostra ciutat, i quines activitats es duen a terme contra el càncer.

Marta Martí

Ja que no s'havia fet cap xerrada sobre el càncer era una obligació per informar la població.


Una de les principals conclusions de la xerrada ha estat la bona situació que Catalunya viu respecte a aquesta malaltia, ja que en la majoria de casos es pot diagnosticar quan té una cura fàcil.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.