Els casaments cauen un 25% en el darrer any


  • Comparteix:

Un total de 217 parelles s'han casat a Sant Cugat durant el 2006. La xifra constata una davallada del 25% en la taxa de nupcialitat respecte l'any anterior. D'aquestes unions, 115 s'han fet a través d'una celebració religiosa i 101 per tràmit exclusivament civil.

Els santcugatencs han preferit casar-se durant l'any 2006 pel ritu catòlic que pel civil. Tot i això, la taxa de nupcialitat a la nostra ciutat ha patit una davallada de 68 unions, respecte el 2005.

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, considera que les persones han convertit les relacions amoroses en 'afers personals'. En aquest sentit, Blanquer creu que la postura de no voler casar-se, ja sigui per la via civil com pel ritu religiós, és 'infantil'.

Blai Blanquer

Hi ha moltes persones que han subjectivat la qüestió de la seva relació amorosa convertint-la amb un afer personal.


Blanquer ha explicat que a partir de l'any 2000, moment que ha definit de 'boom', els casaments han anat a la baixa any rere any.

D'altra banda, del total dels 101 casaments civils, dos han estat de parelles del mateix sexe. La xifra supera l'única parella homosexual que es va casar a l'Ajuntament de la nostra ciutat durant el 2005.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.