La Fanoc qualifica de 'burla' la modificació del decret d'admissió als centres educatius


  • Comparteix:

L'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc) rebutja el projecte de la Generalitat sobre el procés d'admissió a les escoles, ja que comporta una pèrdua de beneficis per a aquest col·lectiu. El projecte preveu donar punts extres només en cas d'empat quan fins ara disposaven dels punts des d'un principi.

Fins ara les famílies nombroses disposaven de 15 punts extres. La nova fórmula atorgaria quatre punts a les famílies nombroses de caràcter general i 8 punts a les de categoria especial, però en tots dos casos els punts es donaran únicament en cas d'empat.

La Fanoc manifesta el seu descontentament davant el projecte del conseller Ernest Maragall. Sindicats, associacions de pares i patronals s'han afegit a la protesta. L'associació alerta al govern que la mesura suposa una discriminació no només per les famílies nombroses sinó per a diverses delegacions de celíacs, al·lèrgics, entre d'altres.

La Fanoc considera que el departament d'Educació no ha de treure avantatges a les famílies nombroses a causa d'anteriors irregularitats en el procés d'inscripció.

Així ho explica el delegat a Sant Cugat de la Fanoc, Josep Manuel Prats.

Josep Manuel Prats

El que ha de fer el Departament és detectar les irregularitats i perseguir-les per tal de no criminalitzar a tothom treient les oportunitats i drets que tene assumits


L'associació afirma que totes les vies de diàleg estan obertes i no preveuen cap mobilització a Sant Cugat a hores d'ara. Tot i això, la Fanoc contempla mesures jurídiques i de protesta.

Així ho explica Prats.

Josep Manuel Prats

Entenem que el procès es troba en una fase no definida. De moment totes les vies de diàleg estan obertes. No valorem una movilització encara que ho faríem si fos necessari


Fanoc també insta el president de la Generalitat, José Montilla, a potenciar una política social que tingui en compte les famílies nombroses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.