Tots els partits reclamen més mossos a la Generalitat


  • Comparteix:

Tots els partits polítics demanen a la Generalitat solucions al dèficit de mossos d'esquadra que pateix la ciutat. La moció, aprovada per unanimitat, demana arribar com a mínim als 85 agents previstos pel departament d'Interior el 2004, davant dels 67 actualment destinats a la ciutat.

El ple municipal ha aprovat un proposta de l'equip de govern, alternativa a una moció proposada pel PP, que insta el govern català a complir la previsió de desplegar 85 agents a Sant Cugat.

Segons l'alcalde, Lluís Recoder, la moció aprovada demana la solució del problema i no pas què s'ha de fer per arribar a aquests 85 policies.

Lluís Recoder

Simplement, demanem que se'ns portin els agents que ens pertoquen.


Recoder ha denunciat l'estat d'infraseguretat que va patir Sant Cugat arran de la retirada d'agents la Policia Nacional espanyola decidida per diferents ministres d'Interior, tant del PP com del PSOE.

De la seva banda, el regidor popular Alfredo Bergua ha defensat la proposta inicial del seu partit, que plantejava aturar el desplegament a la resta del territori per resoldre els dèficits actuals. Tot i això, el PP s'ha sumat finalment a l'acord general per 'prioritzar l'interès ciutadà' per sobre del de partit.

Alfredo Bergua

Hauríem preferit discutir la moció ens els nostres termes, però hi donem suport per interès de la ciutat.


En nom d'ERC, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha defensat el desplegament dels Mossos per la millora en la seguretat que ha suposat. Ramon ha afegit que no es pot demanar a les ciutats pendents de desplegament que s'esperin encara més.

El portaveu del PSC, Salvador Gausa, s'ha mostrat d'acord amb les tesis dels republicans però ha dit que la seguretat de la ciutat no només depèn dels 15 agents que manquen a la ciutat.

ICV-EA ha donat suport a la proposta de l'equip de govern, perquè l'han considerat més assenyada que la del PP. Els ecosocialistes han criticat les previsions inicials del departament d'Interior, fetes l'any 2004, que, segons han dit, no van tenir en compte el creixement de la població del país en més d'un milió de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.