Sant Cugat, ciutat líder en construcció d'habitatge social


  • Comparteix:

Sant Cugat lidera la construcció d'habitatge públic a Catalunya en poblacions de més de 50.000 habitants, segons dades de la Generalitat. Durant el 2006, Promusa ha iniciat la construcció de 3'6 pisos per cada 1.000 residents. En termes absoluts, Sant Cugat només és superada per Barcelona i l'Hospitalet del Llobregat, les dues localitats amb més població del país.

En total, l'empresa municipal Promusa ha promogut 265 vivendes de protecció oficial en el darrer any. Els 3'59 pisos iniciats per cada 1.000 ciutadans situen Sant Cugat al capdavant de la classificació. La nostra ciutat està seguida per Mollet del Vallès, amb 3'58 habitatges per cada miler d'habitants, i Reus, amb 2'25.

Sant Cugat també supera les cocapitals de la comarca. Sabadell ha iniciat 1'23 habitatges i Terrassa, 0'33, per cada miler de residents. La nostra ciutat també millora les xifres de Barcelona, que ha iniciat 0'79 vivendes de protecció oficial per cada mil habitants.

Per la seva banda, Rubí, Sant Boi del Llobregat, Cerdanyola, Castelldefels, Mataró i Viladecans no han iniciat cap habitatge de protecció oficial durant el 2006.

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrat satisfet per aquestes dades. Segons Recoder, Sant Cugat dedica més esforços a l'habitatge públic que cap altre ajuntament.

Lluís Recoder

Estem satisfets, perquè la política d'habitatge que fa Sant Cugat és inqüestionable. No hi ha cap altre municipi que faci un esforç tan gran.


En xifres absolutes, només les dues ciutats amb més població de Catalunya, Barcelona i l'Hospitalet, superen Sant Cugat en habitatge públic iniciat.

Fa un any, Sant Cugat ja va encapçalar la classificació de localitats amb més habitatge públic construït en relació amb el nombre d'habitants. En concret, es van començar a edificar 554 nous pisos de protecció oficial durant el 2005.

Les dades d'habitatges públics iniciats durant el 2006 s'han extret de la pàgina electrònica de departament d'Habitatge de la Generalitat. El nombre d'habitants de les localitats corresponen al 2006 i s'han aconseguit de la web de l'Institut Nacional d'Estadística espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.