Ràdio Sant Cugat farà una cobertura exhausitiva de la campanya electoral de les municipals


  • Comparteix:

Ràdio Sant Cugat organitzarà set debats i un cicle d'entrevistes als candidats per cobrir la campanya de les eleccions municipals del 27 de maig. L'emissora municipal farà la cobertura informativa en base al sistema de blocs i quotes proporcionals, per acord majoritari de les formacions polítiques del consistori. Els treballadors de Ràdio Sant Cugat fan constar el seu desacord amb aquest sistema, que no es basa en criteris periodístics.

Durant la precampanya, Ràdio Sant Cugat entrevistarà tots els candidats de les formacions que concorrin a les eleccions. Ja en campanya, a partir de l'11 de maig, l'emissora municipal organitzarà cinc debats temàtics sobre aspectes d'interès prioritari per a la ciutadania, un dels quals reunirà els candidats a la presidència de l'EMD de Valldoreix. També es farà un debat amb els candidats extraconsistorials i un acte públic, retransmès en directe, amb els cinc alcaldables de les formacions amb representació al consistori.

El coordinador de l'OAMCIC, Xavier Fornells, explica l'objectiu de la cobertura electoral de Ràdio Sant Cugat.

Xavier Fornells

Farem la màxima cobertura possible, tant en campanya com en precampanya. Volem que els santcugatencs coneguin de primera mà tots els candidats.


La cobertura de la campanya es farà en base al sistema de blocs i quotes proporcionals, seguint els criteris que aplica la Junta Electoral. Així ho han acordat la majoria de les formacions polítiques del consistori, en contra del criteri dels professionals de Ràdio Sant Cugat, que apostaven per aplicar els principis d'interès informatiu i autoregulació.

Xavier Fornells

Els periodistes de l'OAMCIC havíem plantejat aplicar els criteris periodístics, però la majoria de partits polítics van preferir el sistema de quotes.


Recordem que la Llei orgànica de règim electoral obliga els mitjans de comunicació públics a aplicar el sistema proporcional i de blocs en la propaganda electoral. El seguiment informatiu de la campanya, en canvi, no està regulat per aquesta llei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.