Torna el Via Crucis als carrers de Sant Cugat


  • Comparteix:

Una vegada més aquest Divendres Sant el Via Crucis torna als carrers de Sant Cugat. El centre de la ciutat serà l'escenari del recorregut del Crist Crucificat. L'acte va aplegar en edicions anteriors més de 200 persones.

El Crist Crucificat i els seus portants sortiran a les 9 del matí del Monestir i enfilaran cap al carrer Major fins la plaça Pere San, des d'allà baixaran pel carrer Sabadell fins la plaça de Pep Ventura i seguiran pel carrer Sant Esteve fins al carrer Plana Hospital on ja encararan la recta final cap al Monestir.

Per quart any consecutiu, el Via Crucis surt del recinte monàstic, on es feia anteriorment, i així recupera una de les tradicions més nostrades de la ciutat. Un dels portants del Crist, Pere Pahissa, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a fons' que el Via Crucis era una de les tradicions més destacades de Sant Cugat.

Pere Pahissa

El Via Crucis és una de les tradicions més arrelades a Sant Cugat, fins ara es feia al recinte monàstic. Ja fa uns anys es va decidir recuperar la tradició de sortir als carrers de la ciutat.


El Crist és una figura de fusta d'uns 2 metres d'alçada i amb un pes de 50 quilos. Això fa que es requereixi un temps d'entrenament per aconseguir l'equilibri necessari per portar el Crist elevat pels carrers de la vila.

Pere Pahissa ha animat als joves santcugatencs a participar en l'acte per mantenir viva la tradició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.