L'europeisme de Sant Cugat opta als premis del Consell d'Europa


  • Comparteix:

Sant Cugat presenta la seva candidatura als premis del Consell d'Europa que valoren el caràcter europeista dels municipis. L'agermanament amb la ciutat italiana d'Alba, l'associació d'Amics d'Europa i els més de 4.400 habitants que té la ciutat que procedeixen de països europeus són els punts forts per optar a la candidatura.

El Consell d'Europa és la institució més antiga del continent i la formen els 45 estats europeus i cinc països observadors: els Estats Units, el Vaticà, el Canadà, el Japó i Mèxic. Cada any, el Consell d'Europa atorga quatre premis als municipis més europeistes.

La màxima distinció és el Premi d'Europa, que l'obté el municipi més europeista, seguit de la Placa d'Honor, que es dóna a deu localitats, la Bandera d'Honor, que l'obtenen una mitjana de 25 municipis, i el Diploma Europeu. Normalment, per accedir a la màxima distinció s'ha de passar per les etapes anteriors.

Coincidint amb la celebració del 'Dia d'Europa', Sant Cugat ha presentat aquest dimecres la seva candidatura per optar directament a la Bandera d'Honor del Consell d'Europa.

L'alcalde, Lluís Recoder, apunta alguns dels punts forts per optar a la candidatura.

Luís Recoder

Tenim 4.400 habitants procedents de països europeus, l'agermanament amb Alba o l'Associació d'Amics d'Europa.


Les candidatures als premis del Consell d'Europa es poden presentar al llarg de l'any i fins al 31 de desembre. L'Assemblea Parlamentària de la institució examinarà les propostes durant els primers mesos del 2008 i durant el primer semestre es coneixaran els guardonats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.