Les sol·licituds pels ajuts de la nova llei de dependència ja es poden presentar a l'OAC


  • Comparteix:

Uns 3.000 santcugantencs podran acollir-se als ajuts de la Llei de Dependència, que aquest any beneficiarà les persones amb més d'un 70% de dependència. A través de visites als domicilis, una comissió de valoració establirà el grau de necessitat i avaluarà cada cas en concret. Les sol·licituds ja es poden presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament o de qualsevol dels districtes.

El grau de dependència es determinarà a partir de criteris de valoració d'autonomia de la persona i de la seva capacitat per a fer les activitats bàsiques de la vida diària. A partir de visites personals a les cases dels dependents, s'establiran uns intervals de puntuació per a cadascún dels graus i nivells de dependència i se seguirà un protocol per valorar les aptituds observades.

El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, valora molt positivament aquests criteris de valoració.

Enric Tomàs

Té molt de valor que es vagi a les cases ja que no és el mateix ser dependent en un entorn urbà i amb serveis que en un entorn rural amb més dificultats.


Tot i que molta gent ha demanat informació i hi ha moltes expectatives posades en la nova llei, encara no hi ha càlculs oficials de quanta gent podria sol·licitar els seus ajuts. Es calcula que podria arribar a ajudar unes 360.000 persones a tot Catalunya. Per tant, Sant Cugat, que representaria un 1% de la població catalana, tindria unes 3.000 persones que podrien acollir-se a la nova llei.

La presidenta de l'Associació Pro-disminuïts Psíquics i Físics (ASDI), Enriqueta Guarch, fa una valoració positiva de la nova legislació.

Enriqueta Guarch

Nosaltres fem una valoració positiva de la nova llei, sempre que s'acabi aprovant també la Llei de Serveis Socials a Catalunya.


La llei s'aplicarà de forma progressiva des d'aquest any i fins al 2015, quan ja estarà plenament en funcionament.

Aquest any, els beneficiaris que rebran ajuts seran les persones amb més d'un 70% dependents, el grau més elevat, encara que la majoria ja tenen el suport de les administracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.