Els trens de la línia del Vallès tindran càmeres de videovigilància


  • Comparteix:

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) instal·larà càmeres de videovigilància a l'interior dels trens de la línia del Vallès per millorar-ne la seguretat. Les imatges quedaran enregistrades temporalment en una caixa negra molt similar a la dels avions. Els nou sistema funcionarà a ple rendiment aquesta tardor.

La mesura s'incorporarà als 22 nous combois de la línia del Vallès i als 33 que donaran servei la línia de Llobregat-Anoia. Aquesta línia ja fa vuit anys que incorpora càmeres, però només hi té accés el maquinista i no queden enregistrades.

El director de projectes de FGC, Pere Calvet, destaca que les càmeres serviran per millorar la seguretat i sobretot el funcionament de la xarxa.

Pere Calvet

No es fa únicament per millorar la seguretat sinó sobretot per millorar la gestió global de la xarxa.


En paral·lel, s'instal·larà un mecanisme als trams urbans perquè les imatges obtingudes per les càmeres als trens es puguin veure des del control central a temps real. Aquest sistema estarà operatiu el 2009.

Calvet explica quins seràn els usos als quals es destinaran les imatges.

Pere Calvet

L'ús del dia a dia es conèixer què està passant a les nostres instal·lacions: saber si el tren està molt ple, si a segons quines hores hi ha poca gent, etc.


A la tardor, també es donarà cobertura UMTS a la línia del Vallès per permetre als usuaris utilitzar més funcions del mòbil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.