Intermón-Oxfam acosta el Comerç Just als santcugatencs


  • Comparteix:

Sant Cugat ha celebrat aquest dissabte la seva novena Festa del Comerç Just, que enguany ha girat també entorn de la Banca Ètica. Un espectacle infantil, diverses parades i la lectura d'un manifest a la plaça de l'Om han servit per conscienciar els santcugatencs sobre les conseqüències dels seus hàbits de consum.

Celebrada conjuntament a més de 60 municipis de tot Catalunya, aquesta festa pretén donar a conèixer als ciutadans el comerç just i els seus diferents productes. Aquest any, a més, també s'ha volgut informar sobre els diferents tipus de bancs que existeixen, i fomentar l'anomenada Banca Ètica.

Escoltem la portaveu d'Intermón-Oxfam, Maria Dolors Fontanella.

Maria Dolors Fontanella

L'objectiu també és sensibilitzar la gent perquè sàpiguen on posen els seus diners, que no s'inverteixin en armes o en la destrucció del medi ambient.


Els santcugatencs que s'han acostat a les parades han pogut conèixer i comprar productes com xocolata, cafè, galetes o refrescos que no comporten un tracte injust amb els seus productors.

Els assistents han destacat la importància d'aquestes iniciatives.

Participants

Hi hauria d'haver més promoció del comerç just. És difícil accedir-hi. Em sembla molt bé per conèixer i agafar l'hàbit de consumir aquesta mena de productes.


La Festa del Comerç Just també ha inclòs un espectacle i diversos jocs per als més menuts, així com un mural interactiu que mostrava on es fabrica la roba que portem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.