FGC resoldrà els problemes de seguretat a la Floresta abans d'acabar l'any


  • Comparteix:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà plataformes mòbils a l'estació de la Floresta per millorar la seguretat en el tram on l'andana està més separada del tren. La mesura arribarà a finals d'any i estarà instal·lada fins que la remodelació completa de l'estació, prevista per al 2009, no estigui enllestida.

Les plataformes mòbils aniran ubicades en el tram on l'andana està separada de la via del tren. En alguns casos, la distància arriba als 33 centímetres, amb el risc d'accidents que això comporta. Les plataformes les activarà el conductor quan arribi a la parada.

Aquesta mesura, però, és només un primer pas a l'espera que FGC tingui enllestida la remodelació completa d'aquesta estació, que passarà per la cobertura de la parada del tren i la prolongació de l'andana. L'objectiu és que el tren s'aturi en un futur en el nou tram de l'andana, que serà totalment recte.

El director d'operacions de FGC, Oriol Juncadella, explica en què consistirà la remodelació.

Oriol Juncadella

Agafarem espai dels dos costats de la via on hi ha roques i farem un tram d'andana totalment recte.


L'Ajuntament valora molt positivament aquesta primera proposta de FGC, a l'espera de tancar un conveni de col·laboració que permeti encetar les obres de remodelació de l'estació.

Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori en funcions, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Fem un balanç positiu de la proposta dels FGC perquè soluciona diversos problemes.


Amb la remodelació, també es construiran unes passeres paral·leles a la via del tren per separar el flux veïnal dels usuaris de l'estació. La via 1 de la Floresta és l'única de tot el metro del Vallès que no té tancament tarifari, ja que els veïns fan servir l'estació per passar d'una banda a l'altra de la via. Acabada la reforma, els veïns podran passar d'una banda a l'altra de la via sense necessitat d'entrar a l'estació i FGC podrà tancar tarifàriament la via i evitar l'elevat frau que hi ha a l'estació.

El president de l'associació de Propietaris i Veïns de la Floresta, Iñaki Reixach, s'ha mostrat satisfet per les primeres propostes que s'han fet des de FGC.

Iñaki Reixach

De moment, estem satisfets per les millores anunciades.


Les obres tenen un pressupost de tres milions i mig d'euros i estaran finançades entre FGC i l'Ajuntament, tot i que encara cal concretar quines parts assumeixen les dues entitats.

La mesura prèvia de les plataformes s'instal·larà com a prova pilot a l'estació de la Floresta i s'aplicarà també a Sant Quirze, Sant Gervasi i al Peu del Funicular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.