Un santcugatenc, pioner en un anticonceptiu intratubàric


  • Comparteix:

El ginecòleg santcugatenc Enric Cayuela és el pioner del mètode anticonceptiu anomenat dispositiu intratubari, que a partir d'ara comença a aplicar-se en diversos hospitals de l'estat. Aquest mètode es considera definitiu i irreversible i podria acabar substituint la lligadura de trompes.

El dispositiu intratubari consisteix en la col·locació d'una espècie de molla minísucla que obstrueix les Trompes de Fal·lopi i evita així la concepció.
Aquest mètode, amb un 99'8 per cent de fiabilitat, aspira a substituir el sistema de la lligadura de trompes ja que no requereix anestèsia total ni hospitalització i els efectes derivats de la intervenció mèdica són menys que els que provoca el sistema actual.
Cayuela explica com funciona aquest sistema, i també els possibles inconvenients.

ENRIC CAYUELA

Em mètode no és eficaç fins als tres mesos quan el dispositiu obtura les trompes


Pel que fa a les destinatàries potencials, el doctor Cayuela descriu així el perfil més habitual.

ENRIC CAYUELA

L'usuària idonèa és una dona de 40 anys que ha tingut fills i que està cansada d'utilitzar el preservatiu o altres mètodes


Tot i que aquest mètode ja s'estava utilitzant, darrerament s'ha començat a implatar en diferents hospitals de l'Estats Espanyol. De moment, i tot i que estadísticament existeix un risc del 0'02 per cent que no funcioni, cap de les pacients a qui s'ha implantat no ha quedat embarassada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.