Yelmo Cineplex i Cinesa tanquen les portes en protesta per la llei del cine


  • Comparteix:

Les sales de cinema de Sant Cugat han tancat aquest dilluns les portes en protesta per la Llei del cinema que impulsa el govern espanyol. Els exhibidors demanen la supressió de la quota de pantalla i l'obligació de programar un determinat nombre de pel·lícules europees. Els empresaris del sector consideren que el cinema espanyol els fa perdre diners.

L'aturada de 24 hores a la qual s'han sumat els cinemes Cinesa i Yelmo Cineplex de la nostra ciutat ha estat impulsada per la Federació de Cines d'Espanya (FECE), de la qual depenen unes 4.000 sales de tot l'Estat espanyol.

Els empresaris del sector denuncien que durant més de 60 anys el govern espanyol ha obligat a passar pel·lícules que no interessen el públic. La federació critica que el cinema espanyol només el veuen cinc de cada cent espectadors i que això els fa perdre diners.

Segons els exhibidors, el govern espanyol no ha entès cap de les peticions del sector, com la demanda de suprimir la quota de pantalla i la voluntat de prendre mesures per aconseguir l'eficàcia en la lluita contra la pirateria.

FECE ja ha iniciat una ronda de trobades amb els principals partits polítics per traslladar-los la posició del sector i que es tinguin en compte algunes de les seves 'demandes històriques'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.