Crítiques a les minideixalleries per no ser accessibles a gent amb mobilitat reduïda


  • Comparteix:

El suport publicitari allunya el forat per llençar-hi la brossa

El suport publicitari allunya el forat per llençar-hi la brossa

La Taula per a Persones amb Discapacitat lamenta que els responsables dels nous elements urbans de la ciutat no tinguin en compte les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda. Els afectats posen com a exemple les noves minideixalleries, que tenen les obertures per abocar la brossa a una alçada inaccessible.

Des del febrer, Sant Cugat disposa de 35 minideixalleries per reciclar objectes com CD, els retoledors i les piles, entre d'altres. Aquests petits punts de reciclatge, comercialitzats per l'empresa Blipvert i instal·lats per l'Ajuntament, tenen els forats per abocar la brossa a una alçada inaccessible per a persones amb mobilitat reduïda. L'espai vertical per a la publicitat allunya el lloc per llençar els objectes i n'impedeix l'ús a gent amb cadira de rodes.

La membre de la Taula per a Persones amb Discapacitat, Glòria Rognoni, ha demanat que aquest tipus d'elements urbans es pensin abans de dissenyar-los.

Glòria Rognoni

Que les obres modernes no es facin bé és més greu. Si s'ha de modificar que es modifiqui. Em sorprèn que aquestes coses no es pensin prèviament.


Una altra membre de la Taula per a Persones amb Discapacitat, Pepa Llunell, explica les dificultats per utilitzar les minideixalleries per a una persona amb mobilitat reduïda.

Pepa Llunell

Nosaltres no hi arribem. Aquestes deixalleries no ens van bé. A vegades és qüestió dels que ho dissenyen que ho fan a la seva manera.


Pel que fa als contenidors soterrats, l'Ajuntament els adaptarà o substituirà perquè tinguin una boca ordinària i una més baixa a l'abast de les persones amb mobilitat reduïda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.