La manca de professors deixa els alumnes sense pràctiques de cotxe


  • Comparteix:

Un miler d'alumnes de Sant Cugat i la resta del Vallès Occidental no pot començar les pràctiques de conduir, tot i haver aprovat la teòrica, perquè no hi ha prou professors. La Federació d'Autoescoles de Catalunya responsabilitza d'aquesta situació la lentitud del Servei Català de Trànsit, que és l'única entitat que pot formar docents.

La federació demana que s'acceleri la formació de docents. En l'actualitat, hi ha 378 candidats que no poden obtenir el títol perquè fins al setembre no hi ha places a la càtedra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on es fan els cursos de circulació viària.

Una de les responsables de l'autoescola Castellví, Marta Portero, explica aquesta manca de professors.

Marta Portero

Trànsit ho allarga molt: les proves són prou difícils i hi ha professors que ho deixen molt ràpid. És per això que falten professors.


Algunes autoescoles catalanes han decidit contractar professors portuguesos i altres han hagut de recórrer a docents que ja s'havien jubilat. Altres centres han aconseguit que un grup reduït de formadors es presentés a altres territoris com el País Valencià per examinar-se.

El president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya al Vallès Occidental, Gabriel Piedra, ofereix l'entitat per ajudar en la formació pràctica de nous professors.

Gabriel Piedra

El que hem fet a nivell de la federació és aportar la nostra col·laboració, de forma gratuïta, per a la fase de pràctiques.


El Servei Català de Trànsit ha atribuït la crisi del sector al percentatge de fins al 50% d'abandonament de la professió. Trànsit ha anunciat que impulsarà la posada en marxa de noves convocatòries perquè cada quadrimestre es garanteixi la formació de 100 professors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.