Les treballadores de la neteja municipal, decebudes amb l'immobilisme de l'Ajuntament


  • Comparteix:

Les treballadores del servei de neteja d'edificis municipals acusen l'Ajuntament d'immobilisme per negar-se a compensar els 14 anys de salaris congelats. Les representants de la plantilla s'han mostrat decebudes per l'actitud de l'equip de govern, que, segons diuen, es nega a arribar a una solució amistosa. El consistori i l'anterior concessionària, TMA-Grup Sánchez, han recorregut una sentència que donava la raó a les treballadores.

El litigi es remunta al 1991, quan l'Ajuntament va concedir a TMA el servei de neteja d'edificis municipals després d'un conflicte laboral amb l'anterior empresa concessionària. Segons les representants de les treballadores, l'Ajuntament va congelar els salaris un any més tard i en els últims 14 anys no ha aplicat l'augment de l'IPC als sous.

Fa dos anys, una sentència va donar la raó a la reclamació de les treballadores, algunes de les quals provenien de la plantilla municipal, mentre que altres estaven contractades directament per la concessionària. Segons el comitè d'empresa, però, l'Ajuntament es va negar a pagar la seva part. A més, el comitè adverteix que el canvi de la concessió a l'empresa Clece complica encara més la situació.

Després de reunir-se amb els representants de l'Ajuntament i les concessionàries, la presidenta del comitè d'empresa, Paquita Pulido, s'ha mostrat decebuda per l'immobilisme de l'equip de govern.

Paquita Pulido

L'Ajuntament no se'n vol fer càrrec i vol una sentència. Estic molt decebuda perquè l'únic que han fet és enganyar-nos.


Ajuntament i treballadores estan a l'espera d'un judici que se celebrarà el 19 de setembre sobre la reclamació d'equiparació salarial d'una part de la plantilla.

D'altra banda, el comitè d'empresa assegura que la nova empresa concessionària, Clece, no acceptarà l'equiparació que va prometre TMA-Grup Sánchez abans de perdre la concessió.

Les representants de les treballadores esperaran a després de l'estiu per convocar noves mobilitzacions de protesta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.