Les famílies nombroses podrien rebre reduccions en algunes taxes i preus públics


  • Comparteix:

L'Ajuntament estudia la possibilitat d'aplicar reduccions en algunes taxes i preus públics municipals a les famílies nombroses de la ciutat. Aquesta mesura forma part d'un programa més ampli de suport a les famílies, sigui quina sigui la seva tipologia..

L'ajuntament no pot aplicar deduccions fiscals en impostos com ara l'IBI o l'Impost de Vehicles ja que aquestes bonificacions venen regulades per la normativa estatal. Aquesta, era una petició feta des de l'Associació de Famílies Nombroses de Sant Cugat.

No obstant, segons ha anunciat la tinent d'alcalde de Serveis Generals Mercè Conesa, el consistori sí té marge de maniobra per aplicar deduccions en determinades taxes o preus públics.

Mercè Conesa

El que sí es possible estudiar és reduccions en les taxes i preus públics, sobretot aquests últims. Alguns que es paguen per la utilització d'instal·lacions que poden tenir un ús familiar.


Aquesta mesura s'estudiarà en una reunió que Conesa mantindrà amb la FANOC. Segons la tinent d'alcalde, el suport a les famílies, en totes les seves tipologies, és un dels eixos d'actuació de l'àrea de Serveis Socials:

Mercè Conesa

Apostem per donar suport a les famílies atenent les diferents situacions d'aquestes famílies: nombroses o bé monoparentals i amb dificultats afegides.


La tinent d'alcalde també ha valorat positivament el pas endavant fet pel govern central en anunciar la concessió d'ajudes a les famílies nombroses perquè puguin contractar mainaderes. Segons Conesa, aquesta mesura contribuirà a conciliar vida laboral i familiar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.