Un estudi d'una santcugatenca constata que el sexisme continua present a les llars


  • Comparteix:

La distribució de feines domèstiques continua sent molt irregular entre homes i dones. Això és el que es desprén d'un estudi realitzat per la professora santcugatenca Enriqueta Díaz que publica 'La Vanguardia'. L'estudi, elaborat a partir d'enquestes fetes a adolescents, constata que les dones continuen portant el pes de la casa, mentre que els homes es dediquen a les grans compres i a tasques com fer la declaració de la renda.

La santcugatenca Enriqueta Díaz, professora d'història a l'IES Arnau Cadell, ja va fer l'any passat una primera part de la investigació entre alumnes dels instituts de Sant Cugat. Els resultats la van animar a ampliar l'estudi a l'àrea metropolitana.

L'estudi es basa en 785 enquestes fetes a adolescents de 21 instituts distribuïts per 15 municipis. L'objectiu era conèixer els rols i estereotips de gènere presents actualment a la nostra societat, i els resultats han confirmat que la igualtat de sexe no ha penetrat en la majoria de les llars analitzades.

Els resultats mostren com en el 82% dels casos les dones s'ocupen exclusivament de les tasques domèstiques, com omplir la nevera, fer l'esmorzar o preparar les maletes per a les vacances. Els homes, en canvi, duen a terme les feines de bricolatge i manteniment, i també són els que escullen el cotxe familiar.

L'estudi constata que els adolescents són crítics amb molts d'aquests estereotips, tot i que continuen aplicant-los, com ho demostra el fet que les noies ajuden molt més que els nois en les feines domèstiques. Segons Díaz, la societat ha de fer un esforç per fer visibles aquests estereotips per avançar cap a la igualtat. Díaz opina que l'escola té un pes fonamental en aquest procés, i que s'ha d'educar els joves per modificar aquesta situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.