Les obres tornen a descobrir la riera a la Rambla del Celler gairebé 30 anys després


  • Comparteix:

Les obres a la Rambla del Celler han posat al descobert la riera de Sant Cugat, a l'alçada del nou Ajuntament, després que es cobrís a principis dels anys 80. Malgrat haver passat prop de tres dècades del soterrament, encara hi ha veïns que recorden com era Sant Cugat amb la riera descoberta.

Les obres de cobertura de la riera es van efectuar en tres fases durant més d'una dècada. Les actuacions del primer tram van anar des del carrer de Sant Bartomeu fins a l'antic cinema, a l'alçada del carrer Francesc Moragas.

El segon tram es va realitzar durant el mandat d'Àngel Casas a principis dels anys 80, en què es va cobrir la riera fins a l'alçada del Celler Cooperatiu. La darrera fase es va dur a terme durant el mandat de Joan Aymerich, a finals de la dècada dels 80, i va arribar fins al final de la riera.

L'historiador local Domènec Miquel explica quins motius van portar a cobrir la riera.

Domènec Miquel

Els veïns es queixaven de la porqueria que s'hi acumulava i que s'hi criaven rates i per això es va decidir cobrir la riera.


Malgrat que han passat prop de trenta anys des de l'inici de les obres de cobertura de la riera, alguns dels veïns de la ciutat recorden com era la zona abans del soterrament.

Veïns

Aigua no vaig arribar a veure mai però a vegades quan plovia s'omplia. / Anàvem per la riera fins a la Floresta i jugàvem. / Hi havia molts horts i un cirerer.


La darrera inundació important que va patir la ciutat es va produir l'any 1986 i va ser el motiu que va provocar la cobertura del darrer tram de la riera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.