Els llibres no s'encariran amb la nova llei, segons la Coordinadora d'AMPA


  • Comparteix:

La Coordinadora d'AMPA de Sant Cugat assegura que la nova llei del llibre no encarirà el preu dels llibres escolars. La nova normativa liberalitza els preus i provoca que els grans magatzems, com Carrefour i Alcampo, venguin els manuals a preu de cost.

La llei, aprovada el 14 de juny passat, estableix que cada venedor fixi el preu dels llibres escolars. D'aquesta manera, se suprimeix el preu únic i s'obre el ventall de competidors.

La presidenta de la Coordinadora d'AMPA, Pilar Gorina, valora positivament la nova mesura, però considera que encara queda molt per fer. Segons Gorina, l'objectiu és aconseguir la gratuïtat dels manuals de l'ensenyament obligatori. Són declaracions al magazín '25 graus'.

Pilar Gorina

La Generalitat subvenciona gairebé el 70% del preu del material escolar. Així, els pares només s'han de fer càrrec del 30%.


La nova mesura farà que els grans magatzems canviïn les seves estratègies de vendes. A partir d'ara vendran els llibres de text a preu cost per tal d'arreplegar més clients.

El president del Gremi d'Editors de Catalunya, Antoni Comas, veu amb bons ulls les noves tècniques de venda, ja que creu que els descomptes del 25% són perjudicials per al sector.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.