Un exregidor d'ERC, obligat a retornar un pis de protecció oficial


  • Comparteix:

L'exregidor i exrepresentant d'ERC a Promusa, David Sempere, haurà de tornar un habitatge de protecció oficial a l'Ajuntament per no haver-lo destinat a residència habitual. Sempere, que no ha fet declaracions, té la possibilitat de presentar un recurs contra la sentència judicial, a la qual ha tingut accés Ràdio Sant Cugat.

Promusa va presentar al judici que va tenir lloc al maig un informe que constata que Sempere tenia com a domicili habitual un habitatge a la Floresta. D'aquesta manera, l'Ajuntament ha demostrat que l'exregidor no destinava el pis de protecció oficial a residència habitual, tal com estipulen els requisits de l'empresa municipal.

Després d'haver obtingut aquestes proves, Promusa va demanar, a finals de l'any passat, el retorn de l'habitatge a Sempere per incompliment dels requisits del contracte. L'exregidor i la seva parella van oposar-se a la devolució, fet que va comportar la denúncia del cas a la justícia.

Durant el judici, els acusats han argumentat que, a causa de diferències personals, la parella de l'exregidor havia traslladat la seva residència a la Floresta, mentre que Sempere mantenia l'habitatge públic com a domicili. Segons els condemnats, el fet que la relació entre els dos fos cordial explica que l'acusat es quedés a la vivenda del districte per cuidar els nens en diverses ocasions.

La sentència també estipula que els dos condemnats rebran de Promusa una compensació econòmica en concepte de diferència entre el preu de compra del pis i la xifra pendent de pagament del préstec hipotecari.

Sempere i la seva parella van aconseguir el pis de protecció oficial fa 11 anys. La vivenda forma part d'una promoció pública ubicada a sector de Can Magí-Carretera de Roquetes. Sempere va ser regidor per ERC entre 1998 i 1999 i membre de l'executiva del partit.

En anteriors ocasions, els jutjats de Rubí han obligat altres propietaris a retornar pisos de protecció oficial per no haver-lo destinat a residència permanent. Amb les denúncies, l'Ajuntament intenta recuperar les vivendes per adjudicar-les al primer suplent de la promoció d'habitatge públic a la qual pertany l'immoble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.