Augmenten els accidents a la feina al Vallès Occidental


  • Comparteix:

Moment de presentació de l'informe al Consell Comarcal

Moment de presentació de l'informe al Consell Comarcal

La sinistralitat laboral va augmentar l'any passat gairebé un 9% al Vallès Occidental. Segons l'Informe de Sinistralitat Laboral 2006, el perfil dels accidentats és el d'un home que treballa en el sector industrial o el de serveis, en una petita empresa i amb contracte indefinit.

En total, hi ha hagut poc més de 22.000 accidents, tot i que la majoria han estat de caràcter lleu i només un 0'6% han estat greus i un 0'1%, mortals. El president delegat del Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO), Manel Pérez, remarca l'augment de l'ocupació com una de les explicacions a aquest augment.

Manel Pérez

Un dels elements que podria explicar l'increment és la incorporació de més població assalariada.


Malgrat que tres de cada quatre accidentats van ser homes, els accidents de les dones són els que han augmentat més aquest any. Per sectors la indústria i els serveis es reparteixen gairebé a parts iguals el 80% dels accidents, mentre que el 20% restant s'han produït gairebé tots a la construcció.

Amb aquest augment, canvia la tendència decreixent que s'havia mantingut des de fa cinc anys. Malgrat l'increment de l'any passat, tot sembla indicar que aquest any tornarà el descens després que en els primers mesos de l'any la sinistralitat hagi baixat un 17%.

Pérez també ha volgut destacar que la gran majoria de les empreses compleixen les normes de seguretat, tot i que ha remarcar la importància de la prevenció de riscos.

Manel Pérez

Mai sobra la conscienciació ni la prevenció i s'ha d'entendre que la inversió és recupera en competitivitat.


Les dades es desprenen de l'Informe de Sinistralitat Laboral 2006 que ha fet públic la Mesa de Salut Laboral aquesta setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.