La ciutat recorda un any més el màrtir Cugat


  • Comparteix:

Un centenar de persones han recordat aquest divendres el màrtir Cugat en el tradicional homenatge al Monestir. Els santcugatencs han pogut gaudir de la processó i la Moixiganga per recordar el màrtir en el dia del seu sant.

Un any més el grup Mediterrània ha estat l'encarregat d'interpretar la Moixiganga. Per als assistents aquesta és una bona manera de recordar un dels sants de la ciutat i que no s'oblidi aquesta data malgrat que ja no es faci coincidir amb la festa major.

Assistents

Volia celebrar un altre dels sants de la ciutat./ Perquè creiem en el patró del poble perquè abans la festa major era per aquestes dates.


Un cop acabada aquesta part s'ha baixat a les restes de l'església primitiva per fer una pregaria i recordar el martiri. La processó ha anat acompanyada per unes torxes portades per gent de diferent procedència. Mossèn Blai Blanquer és el rector de la parròquia de Sant pere d'Octavià.

Blai Blanquer

Hem demanat que les torxes les portin cristians d'arreu perquè la tradició diu que sant Cugat va venir de l'Àfrica.


Enguany els portadors de les torxes han arribat d'Amèrica, Àfrica i Europa.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.