La Generalitat potenciarà la xarxa pública de transport per reduir l'ús del vehicle privat


  • Comparteix:

La Generalitat vol reduir en un 5% el pes del vehicle privat a la Regió Metropolitana de Barcelona abans del 2012. Per això, el govern està preparant un Pla de Mobilitat de la zona que inclou mesures com augmentar la xarxa ferroviària, potenciar les línies d'autobusos, promoure el bicing i incrementar l'oferta de FGC, entre d'altres.

Abans del 2012, la Generalitat vol assolir fites com augmentar el pes del transport públic, reduir el consum energètic de la mobilitat per habitant i disminuir en més d'un 20% les emissions de diòxid de carboni i fer minvar les víctimes mortals en carretera en un 25%.

Per arribar a aquests objectius, el Pla de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona, on es troba inclosa Sant Cugat, planteja aspectes com augmentar la xarxa ferroviaria en 283 kilòmetres i crear una xarxa de carril bici de 150 kilòmetres.

Sant Cugat és una de les ciutats que ha fet una aposta per fomentar els desplaçaments interns en bicicleta, ja que ha habilitat aparcaments a les estacions de FGC, així com la construcció i senyalització del carril bici per les principals vies del entramat urbà.

El Pla de Mobilitat contempla la reestructuració de la xarxa de Rodalies de Renfe i de FGC. En aquest àmbit Sant Cugat podria tenir enllestida la nova estació de Vullpalleres a principis del 2008, sent la setena estació de la ciutat.

A més, el document impulsa als municipis de la regió a desenvolupar plans locals de mobilitat. L'Ajuntament té previst tenir acabada la redacció del Pla de Mobilitat Urbana de Sant Cugat d'aquí un any. El Pla se centrarà en aspectes com els vianants, la circulació i el transport públic i tindrà un cost de 240.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.