La retirada de la línia d'alta tensió de Valldoreix, pendent dels últims serrells administratius


  • Comparteix:

La línia de mitjà tensió es podria retirar d'aquí a 4 mesos

La línia de mitjà tensió es podria retirar d'aquí a 4 mesos

L'Ajuntament espera desencallar aquest mes els últims tràmits per retirar la línia d'alta tensió que travessa Valldoreix i Mira-sol. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que només falta obtenir els permisos de l'Ajuntament de Rubí per completar el procés administratiu i iniciar l'execució. D'altra banda, Fecsa-Endesa ha anunciat que podria retirar la línia de mitja tensió que té el mateix traçat d'aquí a quatre o cincs mesos.

El 18 de setembre es tornarà a reunir la comissió tècnica encarregada de coordinar el projecte de retirada de la línia de 110.000 quilovolts. La sessió haurà de servir, segons ha explicat Conesa, per desencallar els serrells administratius del projecte. Els permisos que depenen de l'Ajuntament de Molins de Rei ja s'han obtingut, i ara només manca aconseguir les autoritzacions del consistori de Rubí i el pronunciament favorable del Consorci del Parc de Collserola.

La tinenta d'alcalde de Territori espera tancar aquestes qüestions i iniciar ben aviat la fase d'execució.

Mercè Conesa

Si la comissió dóna per bo el projecte i podem tancar els permisos amb els altres ajuntaments en aquesta reunió, el calendari de retirada estarà més aprop.


En canvi, la retirada de la línia de mitja tensió -que ara té el mateix traçat- ja es va començar a fer realitat a principis d'any. El maig passat, Fecsa-Endesa va retirar un tram que creuava l'autopista AP-7, provinent de la zona de Can Jardí, a Rubí. El recorregut soterrat de la línia de 25.000 quilovolts ja està pràcticament finalitzat i ara només queda completar el tram des de la subestació fins a l'entrada a Valldoreix.

El director de Fecsa-Endesa al Vallès, Àlex Fàbrega, indica que a final d'any podria completar-se el projecte.

Àlex Fàbrega

Hi ha 4 línies d'alta tensió i per sota passen les de mitjà tensió. Aquestes es podrien retirar en un termini de 4 o 5 mesos.


La comissió que fa el seguiment del procés està integrada per l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix, la Generalitat, Fecsa-Endesa i Red Eléctrica Española. El conveni signat per totes les parts preveia que la retirada de la línia d'alta tensió es podria completar el febrer de l'any vinent, tot i que aquesta previsió ja no és assolible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.