Veïns de Mira-sol asseguren que un estudi municipal confirma les males olors de Can Calopa


  • Comparteix:

L'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol demana a l'Ajuntament que faci la inversió necessària per eliminar les males olors que provoca la planta de compostatge de Can Calopa. L'entitat assegura que un estudi encarregat pel consistori confirma que l'equipament genera pudors excessives en aquesta zona del municipi, tot i que funciona al 10% de la seva capacitat.

Després de tres anys de queixes per part de l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol per les males olors als sectors de l'avinguda Pompeu Fabra i del barri de Can de Vallhonrat de Rubí, l'Ajuntament va encarregar un estudi per comprovar si les pudors provenien de la planta de compostatge de Can Calopa.

Durant 12 setmanes, 10 oloradors han detectat diferents pudors en aquesta zona del municipi i han conclòs que la planta de compostatge genera males olors excessives, tot i que treballa al 10% de la seva capacitat.

El portaveu de l'entitat veïnal, Josep Maria Àngel, ha explicat que l'estudi no fa res més que confirmar la denúncia dels veïns.

Josep Maria Àngel

Aquest estudi parteix d'una idea preconcebuda, coneguda per tothom, i és que la planta de compostatge fa mala olor.


És per això que els veïns demanen a l'Ajuntament que obligui l'empresa concessionària de la planta -TMA Grup Sánchez- a resoldre les deficiències de l'equipament i que faci la inversió necessària.

Josep Maria Àngel

Volem que l'Ajuntament obligui a l'empresa concessionària a prendre les mesures necessàries perquè el lloc estigui en condicions.


L'associació veïnal ha criticat que l'equip de govern encara no els hagi fet arribar l'estudi d'olors, tot i les seves peticions, i que hagi estat el grup municipal d'ICV qui els hagi facilitat l'informe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.