El Parc de Collserola no ha concedit cap llicència a Cal Castillo per funcionar com a zoo


  • Comparteix:

El nucli zoològic Cal Castillo, a la urbanització de Sol i Aire, no compta amb els permisos necessaris per tenir els animals en aquesta zona de la ciutat. Així ho ha reiterat l'Ajuntament, que assegura que el Parc de Collserola encara no ha donat llum verda al propietari del recinte per aconseguir la llicència d'activitats i regularitzar el nucli zoològic.

Josep Castillo, el propietari del nucli zoològic Cal Castillo, va començar fa 40 anys a acumular animals i fa vuit va comprar els terrenys a la urbanització de Sol i Aire, just al mig de Collserola. Tot i això, el recinte encara no compta amb els permisos necessaris per desenvolupar les activitats i funcionar com a nucli zoològic.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, explica que des de l'Ajuntament continuen treballant amb el Parc de Collserola i amb Josep Castillo.

Marta Subirà

La situació no és fàcil perquè Cal Castillo està dins el Parc de Collserola amb tota la complexitat urbanística que comporta.


El propietari del recinte assegurava aquesta setmana als micròfons de Ràdio Sant Cugat que té tots els permisos en regla per tenir els animals en aquesta zona de la ciutat. Castillo afirma que està a l'espera que l'Ajuntament li doni la llicència d'activitats per cobrar entrada als visitants i cobrir les despeses del nucli zoològic. El consistori, per contra, assegura que el Parc de Collserola tampoc no li ha concedit cap tipus de llicència.

Subirà explica els motius que fan que la situació de Cal Castillo sigui tan complexa.

Marta Subirà

No es pot tancar perquè tampoc no sabem què fer amb els animals que hi ha allà.


Josep Castillo gasta uns 300 euros mensuals per alimentar els prop de 125 animals que campen pel seu aire al nucli zoològic i està lluitant des de fa anys per aconseguir la llicència d'activitats i regularitzar el nucli zoològic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.