La immigració centra aquest vespre el debat de la tercera sessió del Congrés de la Ciutat


  • Comparteix:

El segon Congrés de la Ciutat reemprèn la seva activitat aquest vespre per debatre la immigració i la multiculturalitat. L'estructura d'aquesta sessió canviarà respecte les dues primeres, i començarà amb un joc amb tots els assistents per posar sobre la taula la difícil aplicació de la llei d'estrangeria.

L'objectiu d'aquesta sessió, segons els organitzadors, és estudiar les accions que permetin dotar els immigrants amb una ciutadania plena i millorar les seves condicions de treball i de vida. I és que el fenomen de la immigració ha cobrat molta importància a la nostra ciutat en els últims anys. Segons l'enquesta de la Fundació, un 34 per cent dels nous empadronats el 2001 són estrangers. El coordinador del Congrés, Jordi Casas, aporta més dades sobre la valoració que en fan els santcugatencs:

Jordi Casas

Un 38% de la població creu que la immigració és beneficiosa, en front d'un 12% que la considera perjudicial.


La tercera sessió del Congrés també comptarà amb una conferència del professor Joseba Achotegui sobre el Síndrome d'Ulisses, i la lectura d'algunes experiències d'immigrants. La part central de la jornada serà una taula rodona titolada "Respostes a la immigració", que recollirà les opinions de dos membres de serveis d'atenció als immigrants, una santcugatenca d'origen argentí, i un representant de la coordinadora d'entitats solidàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.