L'eliminació de les línies de mitja i alta tensió, pendents d'uns permisos de la Generalitat


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, i el director de la companyia Fecsa-Endesa a la zona del Vallès-Maresme, Alejandro Fàbregas, han visitat aquest divendres la nova subestació elèctrica que ha de donar servei als nous barris de la ciutat. La subestació, que està ubicada a l'avinguda de la Via Augusta, s'ha posat en funcionament aquest estiu amb una potència de transformació de 60.000 kVA, ampliables a 120.000. El cost del projecte ha anat a càrrec de Fecsa-Endesa i ha estat de gairebé 10 milions d'euros.

La construcció d'aquesta nova subestació elèctrica ha estat possible gràcies al conveni de reordenació de les línies d'alta tensió del municipi. Un dels punts d'aquest acord contemplava que l'Ajuntament cedís un terreny municipal a la companyia Fecsa-Endesa per construir una nova subestació.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que la subestació té una capacitat àmplia per donar servei a tots els nous barris de la ciutat, com Vulpalleres i Can Mates.

Lluís Recoder

Té una capacitat molt gran per donar servei a la ciutat. És una instal·lació que aparentment la gent no nota en la seva vida quotidiana però que és fonamental.


El conveni de reordenació de les línies elèctriques d'alta tensió també preveia l'eliminació de quatre quilòmetres de les línies de mitja tensió i de les torres d'alta tensió, ubicades a Valldoreix. En aquest sentit, el director de la companyia Fecsa-Endesa a la zona Vallès-Maresme, Alejandro Fàbregas, ha explicat que el projecte d'eliminació d'aquestes línies elèctriques està pendent d'uns permisos que ha de donar la Generalitat.

Alejandro Fàbregas

La comissió està treballant ara en la redacció del projecte i dependrà de tot dels permisos.


El pressupost d'aquests treballs, encara pendents, és de gairebé nou milions d'euros, distribuïts entre l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix, el Departament de Treball i Indústria de la Generalitat i Endesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.