Un periodista recull les visions de les guies turístiques sobre Sant Cugat


  • Comparteix:

La Guia Michelín destaca el claustre del Monestir amb una estrella com a lloc de particular interès a Sant Cugat. Aquest és l'espai de la nostra ciutat que més destaquen les guies turístiques segons un estudi de l'escriptor Daniel Romaní, que en destaca, però, alguns errors i curiositats.

El Monestir i els seu entorn són els elements que més apareixen a les guies turístiques que també inclouen espais com el Celler Cooperatiu i Torre Negra. També parla de Collserola com 'un petit Himàlaia'.

Malgrat tot, les guies inclouen errades com parlar d'un teatre i d'un auditori i no del Teatre Auditori o d'una bodega en lloc del Celler Cooperatiu. També s'hi troben errors en la utilització de gentilicis que ja no són vàlids com 'San Cucufate' o 'Arnaldo Catell'.

El periodista, Daniel Romaní, explica el perquè d'aquests errors.

Daniel Romaní

Moltes guies estan fetes des de molt lluny. Les bones guies s'han de fer des del propi municipi.


Cal destacar la visió crítica de Jaume Busquets a una altra guia, on parla de 'desequilibri existent entre el nucli urbà i la resta de sectors urbans' i del 'malversament del patrimoni històric construït' al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.