Alba i Sant Cugat ja són ciutats germanes


  • Comparteix:

Alba i Sant Cugat han segellat definitivament l'agermanament de les ciutats després de cinc anys de relació. Una delegació local, encapçalada per 200 castellers de la nostra localitat, ha viatjat aquest cap de setmana al municipi piemontès per marcar l'inici oficial d'intercanvis culturals, socials i econòmics.

L'expedició local ha coincidit amb la celebració de la Fira de la Tòfona Blanca que enguany adquireix dimensió internacional. Un fet que, segons els dos consistoris, aplana més el camí per a la construcció europea. L'alcalde Lluís Recoder ha situat la unió Sant Cugat-Alba com un exemple de compromís de l'Europa dels vint-i-set.

Lluís Recoder

Alba i Sant Cugat han confirmat un compromís amb Europa, que és també un compromís amb la pau i la prosperitat comunes.


Amb sis agermanaments a l'esquena, Alba es consolida com a exponent de ciutat oberta i emprenedora, establint lligams a nivell sociocultural i econòmic arreu. L'alcalde d'Alba, Giusseppe Rossetto, ha assegurat que aquest agermanament no quedarà en paper mullat.

Giusseppe Rossetto

Les relacions entre les nostres ciutats estan destinades a perdurar en el temps. No es limita a involucrar les institucions, també a les persones.


Després de l'acte de signatura, els banderers italians han lliurat la clau de la ciutat a Lluís Recoder, que agraït el gest amb un el regal d'un porró com a símbol de la cultura catalana.

L'actuació d'aquest dissabte dels Castellers esdevé un dels actes centrals de la Fira de la Tòfona Blanca. Els camises verdes, que actuaran al plaça de la Catedral, aixecaran els castells de set que van oferir a la passada Festa Major.

Durant aquest cap de setmana, la delegació local té previst visitar la seu central de Ferrero Rocher i la localitat de Serrallunga governada pel català Lluís Cabassés.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.