Veïns de l'estació demanen solucions a la contaminació acústica de la parada d'autobús


  • Comparteix:

L'Associació Veïnal del Centre-Estació reitera les seves queixes pel soroll i la contaminació dels autobusos que passen per aquesta zona després de més dos anys de denúncies i peticions. Els veïns recorden que l'índex de contaminació acústica detectat al mapa de soroll de la ciutat supera al permés per la pròpia ordenança municipal i lamenten que l'Ajuntament encara no hagi solucionat el problema.

Una nova denúncia del col·lectiu insta l'Ajuntament a fer una nova medició, realitzar un estudi i aplicar mesures correctores. Durant més de dos anys, l'associació s'ha dirigit al consistori, al departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, al Síndic de Greuges de Catalunya i al seu homòleg municipal sense trobar resposta de cap administració.

El principal problema pels veïns és la parada d'autobusos ubicada davant el número 4 del carrer Lluís Companys. Segons l'Associació, aquesta parada funciona 24 hores al dia i pot arribar a acumular fins a sis vehicles. El president de l'Associació Veïnal del Centre-Estació, Pere Soler, explica les molèsties per als veïns.

Pere Soler

Els veïns de davant la parada fa més de dos anys que no poden obrir les finestres. És una situació caòtica pels veïns


Davant aquesta situació, Soler fa aquesta crida a l'Ajuntament i a la resta d'administracions.

Pere Soler

Seguim demanant que els autobusos deixin de passar per aquest tram. Hi ha altres alternatives.


Des de l'Associació Veïnal del Centre-Estació reiteren a més que les medicions prèvies s'han fet de manera incorrecta i que no es tracta d'una qüestió de mobilitat sinó de salut per veïns de la zona. L'associació no descarta tallar el trànsit de la zona com a mesura de pressió si s'exhaureix la via del diàleg.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.