Sant Cugat reconeix l'estatus especial de les famílies múltiples


  • Comparteix:

Sant Cugat reconeixerà l'estatus especial de les famílies múltiples. Així ho ha decidit el ple municipal amb els vots a favor de CiU, ERC i PP. El PSC i ICV-EUiA s'hi han abstingut adduint que s'ha de fer una millora global de nuclis familiars, no només d'aquest grup concret.

Només l'abstenció dels socialistes i dels ecosocialistes ha trencat el si majoritari del ple per atorgar un major reconeixement a les famílies múltiples i equiparar-les a les monoparentals i les nombroses.

Els republicans han destacat que la funció dels càrrecs electes ha de ser ampliar els drets dels diferents grups de la societat. En aquest sentit, el portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha afirmat que la moció pretén emparar a aquelles famílies que de cop tenen un problema que no s'esperaven.

Raül Grangé

Pretenem emparar les famílies que han tingut bessonada i que poden veure minvada la seva qualitat de vida.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, per part de CiU, ha recollit la proposta inicial dels republicans i ha donat suport a les pròpies esmenes del seu grup que afirma que són una mà estesa a ERC.

El PP, amb Berta Rodríguez, també s'ha sumat a la moció.

Per contra, Àssun Reyes, d'ICV-EUiA, ha anunciat l'abstenció del seu grup perquè no volen fer greuges comparatius amb altres situacions. Els ecosocialistes aposten, ha dit, per extendre més els drets universals i el benestar global, que no pas a un segment determinat.

Àssun Reyes

El més important és no fer greuges comparatius. Això s'hauria de discutir més tranquil·lament i, si s'ha de fer, nosaltres estaríem per fer-ho segons el nivell de renda.


El PSC també s'ha abstingut perquè consideren que aquesta moció no aporta una visió global sobre el problema que afronten les famílies múltiples.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.