La prevenció, prioritat en la lluita contra el càncer de mama


  • Comparteix:

Aquest divendres és el dia mundial contra la malaltia

Aquest divendres és el dia mundial contra la malaltia

La delegació local de l'Associació contra el Càncer assegura que la prevenció és la millor eina per combatre el càncer de mama. L'entitat organitzarà un concert el proper 10 de desembre per recaptar fons per a la investigació d'aquesta malaltia, que aquest divendres commemora el seu Dia Mundial. A Catalunya, cada any es diagnostiquen 3.800 casos de càncer de mama, el 90% dels quals s'acaben curant.

El càncer de mama és el tumor més freqüent entre les dones de tot el món. Cada 35 minuts una dona de l'Estat espanyol rep el diagnòstic d'aquesta malaltia. L'Associació contra el Càncer recorda la importància de fer-se una mamografia periòdica per tal d'aconseguir un diagnòstic més precoç.

La presidenta de l'entitat, Marta Martí, recorda el control que cal seguir.

Marta Martí

La dona s'ha de fer una vegada a l'any una mamografia i s'ha de controlar ella mateixa periòdicament.


L'associació postposa la celebració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama fins el proper 10 de desembre, quan tindrà lloc un concert benèfic. Aprofitant l'agermanament de Sant Cugat amb la ciutat italiana d'Alba, Marta Martí explica a càrrec de qui anirà el concert.

Marta Martí

Un quartet que és molt conegut a Itàlia oferirà un concert. També comptarem amb la parella campiona de Catalunya de balls de saló.


Encara està per confirmar el lloc del concert i l'hora exacta. Recordem, però, que un any més i durant el mes de febrer l'associació repetirà el sopar anual contra el càncer a Can Magí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.